Tippek, használattal kapcsolatos információk

Nem tudom, hogy kell jelölni a hangsúlyokat

A példamondatszerkesztőben jobb oldalt felül található ? (segítség) gombra kattintva érhet el részletes útmutatót a mondatok jelölésével kapcsolatban.

Elküldtem a jelölt mondatot, de nem kaptam válaszlevelet

Ha elküldte megfejtését, de nem kapott válaszlevelet, ettől függetlenül a szeresztőséghez valószínűleg eljutott a levél. Ha erről szeretne megerősítést kapni, javasolt a megfejtés mellé csatolt üzenetben kitérni erre.
Előfordul, hogy a program által küldött leveleket a fogadó fél (azaz a példamondat beküldő) levelező kiszolgálója vagy levelezőprogramja visszautasítja, esetleg SPAM-nak nyilvánítja. Ez esetben érdemes másik levélcímről megpróbálni elküldeni a megfejtést (a gmail-lel például még nem tapasztaltunk ilyen jellegű hibát).

Az elküldött példamondat hiányos

Ha nem jelenik meg önnél a hangsúlyok jelölése (csak a szünetek, kapcsolások), az csak megjelenítési probléma. A levél mindenképpen tartalmazza a formázott (jelölt) mondatsort, abban a formában, ahogy elküldés után a nyugtázóoldalon láthatta.
Ennek a hibának az oka, hogy a számítógépe nem jeleníti meg a formázáshoz szükséges elemeket. Ehhez szükség van a jelölésekhez használt betűkészletre.

Hiányzó jelölés az archívumban

Ha a korábbi adások példamondatai nincsenek jelölve, valószínűleg adminisztrációs csúszás történt, ez esetben kérjük írjanak levelet a szerkesztőségnek, hogy minél hamarabb pótolhassuk a hiányt.

Elvesznek-e a megfejtések

A megfejtéseket minden alkalommal levélküldés előtt lementjük az anyanyelvapolo.hu szerverre, így ha később szükség van rá, vissza tudjuk keresni az esetleg elkallódott mondatjelöléseket.